Hvilket boliglån skal du vælge?

Hvilket boliglån skal du vælge?

Er du på udkig efter en bolig, som du tilmed ønsker at købe? At købe en bolig kan ses som en stor investering – men de færreste har alle pengene ved hånden, når de skal købe en bolig. Derfor skal mange boligsøgende låne penge. Der findes mange forskellige former for boliglån, hvilket netop kan være svært at overskueliggøre. I denne artikel ses de forskellige former for boliglån, hvilket kan hjælpe dig med at få overblik over de forskellige låneformer, så du bliver mere bevidst om, hvordan og hvor du skal tage dit boliglån.

Variabelt rentetilpasningslån

Ved lån med variabel rente ændres renten med kortere intervaller; typisk 3 eller 6 måneder. Renten afhænger her af en referencerente – oftest Cibor-renten – så længe den ikke overskrider 6%. Derudover udskiftes obligationerne bag lånet i lånets løbetid. Et rentetilpasningslån sikrer dig typisk den laveste ydelse på et realkreditlån her og nu – men med frygt for at ydelsen kan stige på længere sigt. Hvis du vælger denne låneform, skal du altså have en økonomi, som kan klare eventuelle stigninger i renten. Derudover skal du kunne bære følelsen af usikkerhed om, hvad din ydelse bliver i fremtiden. Dog betyder usikkerheden ligeledes, at du kan spare penge her og nu.

Fastforrentet lån

Et fastforrentet lån er derimod til dig, som gerne vil kende renten og dermed den faste ydelse i hele lånets løbetid – og dermed undgå overraskelser hvis renten skulle stige. Renten er derfor typisk lidt højere end ved lån med en variabel rente. Renten afhænger af kursen på tidspunktet for udbetaling af lånet. Du kan til hver en tid indfri lånet, hvilket ligeledes betyder, at du undervejs kan optage et nyt og mere fordelagtigt lån, hvis økonomien og den generelle rentesats ændrer sig. Renten på netop denne låneform er meget lav i disse år, og mange steder fås renten helt ned til blot 2%.

På nuværende tidspunkt vil det derfor være mest rentabelt at tage et fastforrentet lån, hvis du skal købe en bolig. Faktisk ses det nemlig som en rigtig god løsning af investere i en ejerbolig i disse år, da boligpriserne samtidig stiger, og du derfor både har et lavrentelån og stigende priser på din bolig. Mange danske banker tilbyder fastforrentet lån. Kontakt en professionel rådgiver til af vejlede dig om, hvor det er bedst at optage lånet, da der kan være skjulte og uigennemskuelige gebyrer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *