Disse muligheder har du, som dine forældre ikke havde

Disse muligheder har du, som dine forældre ikke havde

Der er sket meget siden dine forældre blev født og var unge, men der er ikke sket så meget på de finansielle markeder – indtil for få år siden. I dag er der så mange forskellige muligheder for at deltage på de finansielle markeder, og der er faktisk også blevet oprettet markeder, der ikke eksisterede dengang. Nogle markeder er decentraliserede, og man kan kun være med, hvis man accepterer den præmis.

Sig hej til “decentralized finance”

DeFi, “decentralized finance” eller decentraliseret finans er det samme ord om et bestemt koncept eller en teknologi. Denne teknologi går ud på, at der tilbydes finansielle instrumenter uden at skulle anvende mellemmænd. Hvis du ikke kan forestille dig, hvad en mellemmand er i disse situationer, så kunne det være en bank, broker, børs, platform eller lignende. Man har simpelthen skåret dem væk for at gavne brugerne. Alle disse ting foregår på en meget god måde, fordi det hele bliver faciliteret igennem smarte kontrakter eller smart contracts, som Ethereum for alvor introducerede, dengang de lancerede deres blockchain.

Specifikke eksempler

Skulle man komme med nogle specifikke eksempler på, hvor DeFi har sin anvendelse, så kan der nævnes følgende ting: Først og fremmest er det blevet muligt at låne penge fra anonyme mennesker, og så er det også muligt at låne penge til anonyme mennesker. Det hele foregår på den måde, at man indsætter kryptovaluta, og så kan man låne fiat (“rigtige penge”) eller omvendt. Skulle kursen falde, så bliver midlerne likvideret, og dermed er det sjældent, at man taber penge på det. Der kan selvfølgelig være tidspunkter, hvor dette sker, hvorfor du skal være meget opmærksom. Det er selvfølgelig på eget ansvar det her, da det er helt ny teknologi, og der er stadigvæk plads til mange forbedringer på området.

For at komme i gang med at anvende DeFi, så skal du have anskaffet dig noget kryptovaluta. Der findes mange gode danske hjemmesider, hvor du kan finde detaljerede guides. Måske skriver den ovenstående side også en guide på et tidspunkt for at hjælpe folk i gang med det hele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *