Hvad er Pyjamasheltene?

Hvad er Pyjamasheltene?

Pyjamasheltene eller oprindeligt PJ Masks er en britisk-fransk-canadisk tegneserie for børn i børnehavealderen. Serien havde sin præmiere den 18. september 2015 på Disney Channel og Disney Junior i USA. Der nødt den stor popularitet, hvilket resulterede i masser af legetøj, deriblandt Pyjamasheltene figurer. Serien er baseret på den franske forfatter Romuald Racioppos billedbogserie Les Pyjamasques, som er inspireret af forskellige superhelteserier hovedsageligt af Marvel. Men hvad er denne serie, hvad handler den om, og hvordan blev den til?

Hvad handler den om?

Serien følger de tre 6-årige børn Amanda, Jens og Oskar, som på overfladen virker som blot ganske almindelige børn, der går i skole ligesom de fleste andre 6-årige, men de har en hemmelighed.

Når noget går galt i byen, er disse særlige børn fyldt med nysgerrighed og en sans for retfærdighed klar til deres mission. For at undgå at blive opdaget, bliver de nødt til at vente til nattens kommen, hvor byen sover. I stedet for at gå i seng ligesom alle andre børn, når disse helte tager deres pyjamasser på, forvandler de sig på magisk vis til superhelte og bliver til Pyjamasheltene.

Amanda bliver til Ugline, Jens bliver til Geggo og Oskar bliver til Kattedreng, og sammen bruger de deres superkræfter til at redde dagen. Ugline med sin flyvning og supersyn, Geggo med sin superstyrke og evne til at klatre op ad mure og Kattedreng, som er superhurtig.

Serien blev snart den længste Disney Junior serie, solgte masser af legetøj, deriblandt PJ Masks figurer og meget andet.

Hvordan blev den til?

Den nuværende præsident af Entertainment One opnåede tv-rettighederne til førnævnte billedbogserie Les Pyjamasques, før han sluttede sig til Entertainment One i 2011. Efter nogle år samlede Disney serien op til deres Disney Junior kanal internationalt.

Selve udviklingen af serien tog en god del tid, da oversættelsen af bøgerne til en tv-serie var vanskeligere end forventet. For eksempel fandt bogserien udelukkende sted om natten, hvilket ikke nødvendigvis ville være for tv. Derfor fandt de sig nødsaget til at opfinde materiale til seriens dagtimer, og herigennem blev trioens dobbeltliv til.

Dog var Disney EMEA’s (Europa, Mellemøsten og Afrika) vicepræsident for alt angående indhold animation og det digitale Orion Ross med det samme tiltrukket af ideen.

Selve det, at det var et superhelteshow for børnehavebørn, var noget af det helt store. Pyjamasheltenes eventyr var sikre, ufarlige og positive, men samtidig med alt, hvad man ellers forbinder med superhelte. Det adskilte sig fra meget andet på netværket.

Comments

dan took the deep dive down the rabbit hole wiry the sound of raindrops on a windowpane is peaceful

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *