Vælg den sundeste take-away

Vælg den sundeste take-away

Det er nok de færreste der vælger at bestille take-away mad for sundhedens skyld. I mange tilfælde er det den lette løsning, og den lette løsning, er ikke altid den der giver færrest kalorier, ikke desto mindre så behøver take-away mad ikke være så usundt. Der er nemlig meget stor forskel på, om du vælger eksempelvis sushi som take-away eller du vælger købe den helt store pizza eller burgermenu.

 

Dermed ikke sagt, at sushi er det sundeste man kan indtage, for selvom det er sundere end eksempelvis pizza, så indeholder 10 stykker sushi mellem 600 og 1000. Der er nemlig meget stor forskel på, om du vælger sushi med meget fisk, eller med meget pris. Hvide ris er ikke sunde, så hvis du vælger sushi på grund af sundhed, så skal du gå efter mere fisk, og samtidig skal du måske overveje om du skal spise 10 eller 20 stykker.

 

Pas på med salaterne

 

Det er nemt og ikke mindst nærliggende at tænke at det sundeste alternativ er en salat. Det kan det bestemt også godt være, men der er utrolig mange faldgrupper, som man skal være opmærksom på. For hvor en grøn salat uden en fed dressen er meget sund og indeholder ganske få kalorier, så finder der også mange deciderede kaloriebomber.

 

En cæsarsalat indeholder således hurtigt omkring 800 kalorier, og her kommer det også an på hvordan kyllingen er tilberedt og hvor meget dressing der er på. Rigtig mange salater går fra at være sunde til at være direkte usunde, fordi de dressinger der kommer på er utrolig fede. Et godt råd kan derfor være at bede om salat uden dressing, så man selv kan dosere mængden som man synes der skal på. Alternativt kan man bruge lidt olivenolie med citron, salt og peber. Det smager skønt og du sparer mange kalorier på det. 

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *