Lær mere om de forskellige typer af lærreder til kunst

Lær mere om de forskellige typer af lærreder til kunst

Linned

Linen anses for at være den fineste type lærred og er virkelig en fornøjelse at arbejde med. Strukturen er glat og for det meste fri for knuder og klumper. Det er bedst til arbejde, hvor du ikke ønsker, at lærredets tekstur skal have stor indflydelse på værkets udseende. Det er også dyrere.

Bomulds-rayon

Bomuld-rayon er en blanding af naturlige og syntetiske fibre og er typisk meget holdbart. Denne type lærred er den mest almindelige, og det er normalt det, du får med et forhåndsgrundet, opspændt lærred. Denne type lærred holder længere, bevarer sin fleksibilitet over tid og har tendens til at modstå kemiske skader.

Hessian

Hessian er et groft, billigt lærred, som ikke er særlig almindeligt. Det er måske mere velegnet til øvelseslærreder, fordi det normalt kræver en god portion grunding og også har tendens til at blive ødelagt efter et stykke tid. Hvis du kun laver håndværksmaleri eller arbejde, der ikke forventes at holde i lang tid, kan dette være en god mulighed.

Hvordan vælger jeg det rigtige lærred til mit maleri?

Det kan være nemt at vælge et lærred, hvis du ved, hvad du vil have på lærredet. Hvis arbejdet bare er for sjov, eller hvis du øver dig i penselstrøg, skal du vælge et billigt lærred. Prøv forskellige teksturer af for at se, hvilken du bedst kan lide. Se på den forskel, som teksturerne gør i den måde, det færdige værk ser ud på og får dig til at føle dig. Når du maler, formidler du også følelser, og tekstur kan spille en stor rolle i den forbindelse.

Har du forventninger om at blive udstillet til et fysisk event eller hos et online galleri, er der vigtigt at du har kvaliteten i fokus, når det kommer til udvælgelsen. Alle tre ovenstående lærredstyper dur, så længe du sikrer god kvalitet fra leverandøren.

Akvarelfarver eller fine detaljer

Hvis du maler med akvarelfarver, vil du måske gerne have tynde lag maling, der glider glat hen over lærredet uden nogen eller kun lidt påvirkning fra tekstur. Det samme kan være tilfældet med noget akrylmaleri. I dette tilfælde bør du bruge et fint lærred af linned eller en fin bomuldskvalitet som f.eks. bomuldsdug. Du bør også bruge et finere lærred, hvis du laver værker i mindre skala, fordi du måske ikke ønsker, at den tunge tekstur på et billigt lærred skal forstyrre dit fint detaljerede penselarbejde.

Fed penselkunst eller stærke teksturer

Hvis du vil eksperimentere med kraftige penselstrøg, paletknivsmaleri eller stærke teksturer, skal du vælge twillbomuld, bomuldsdug eller et andet lærred, der er tungere. Tungere lærreder er også ofte velegnede til større værker, men de skal spændes korrekt op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *