Sådan får I en sundere arbejdsplads

Mad

Sådan får I en sundere arbejdsplads

Det behøver ikke at være svært eller dyrt at skabe et sundere arbejdsmiljø, men det kræver en bevidst indsats og engagement fra arbejdsgivernes side. En af de nemmeste måder at komme i gang på er ved at øge bevidstheden om de sundheds- og sikkerhedsrisici, der er forbundet med visse arbejdsopgaver. Frugt i FrugtKurve og FrugtKasser på arbejdspladsen med årstidernes frugter er en af de ting, du lynhurtigt kan vælge til for at skabe et sundere miljø på arbejdspladsen.

Ordentlig praksis på arbejdspladsen

Dette kan omfatte forståelse af korrekt ergonomisk praksis for opsætning af arbejdspladsen, tilvejebringelse af sikkerhedsudstyr som f.eks. øjenbeskyttelse, ørepropper, åndedrætsværn og andre beskyttelsesforanstaltninger afhængigt af den type arbejde, der udføres. Arbejdsgiverne bør også stille undervisningsmateriale til rådighed for medarbejderne om sunde vaner, som de kan praktisere, mens de arbejder, f.eks. at holde regelmæssige pauser og strække sig ud i løbet af dagen.

Tilskøn til sunde vaner

En anden måde, hvorpå arbejdsgiverne kan fremme en sundere arbejdsplads, er ved at tilbyde fordele, der støtter det generelle velvære. Det kan være alt fra arbejdsgiversponsorerede fitnessprogrammer til at sørge for sunde snacks og måltider på arbejdspladsen. Derudover kan arbejdsgiverne overveje at tilbyde psykisk sundhedstjenester som f.eks. rådgivning eller mindfulness-undervisning for at hjælpe medarbejderne med at håndtere stress og bevare en positiv indstilling. Økologisk Frugtlevering med øko FirmaFrugt og Frugtordning foregår helt automatisk, når først I har tegnet et abonnement, og så behøver ingen at tænke på at skulle købe ind til frugt eller lignende.

Spørg de ansatte

Når arbejdsgiverne træffer beslutninger om sundhedsinitiativer på arbejdspladsen, er det vigtigt, at de rådfører sig med deres ansatte. Dette giver alle mulighed for at få indflydelse på de typer programmer, der indføres, og sikrer, at arbejdstagerne føler, at deres stemme bliver hørt. Arbejdsgiverne bør også overveje at oprette udvalg eller grupper til at drøfte emner vedrørende sikkerhed på arbejdspladsen og udveksle bedste praksis. Og så er det bare altid god stil at forhøre sig hos sine medarbejdere – det er trods alt dem, det handler om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *