HOME| FORHANDLERE| SLYNGE OVERSIGT| INFO | KONTAKT |ARTIKLER | LINKS
               

Artikler om at bære sit barn i slynge.

 

Her  finder du artikler om slynge brug.

Vi opdatere jævnligt - de nyeste artikler ligger øverst.

 

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udskriv

 

At bære sine børn.

Man har altid båret børn 

I gennem tiderne har mennesket altid båret sine børn. Både for at transportere, men også som trøst og for at give omsorg.I mange kulturer er det stadig almindeligt at binde sit barn til kroppen og at bære børnene op til 3-4 års alderen. I Danmark virker det måske lidt voldsomt at bære et 3 års barn, men når man tænker lidt over det, ser man jo tit, at et halvstort barn sidder på armen hos sin mor eller far. Enten som trøst eller fordi de små ben er blevet trætte.

Bæreteknik 

Det kan være meget tungt at slæbe rundt på sådan en lille purk, hvis man ikke har den rigtige teknik. Bæreteknik er noget af det, som mange kulturer er ved at have glemt, men der er stadig ældgamle traditioner, som vi kan lære af. Der er mange forskellige teknikker, men alle har det til fælles, at man binder barnet fast til sin overkrop, således at barnets vægt føles mindst mulig og at hænderne er fri til arbejde. Afhængig af praktiske ting som klima eller arbejde, har man udviklet forskellige bæreteknikker og "hjælpemidler". F.eks. har eskimoerne båret deres børn under tøjet for at dele kropsvarme. I Afrika og Sydamerika var det ikke nødvendigt, så her har man valgt tynde bomuldsklæder til at binde barnet fast til kroppen med.

At bære er praktisk

At bære har været mest af praktiske årsager, men undervejs har man opdaget, at der også fulgte en masse andre fordele med. Nærheden med det lille barn og den praktiske måde barnet kunne mades på, når det alligevel sad lige ved brystet gjorde, at arbejdet ikke behøvede at standse pga. en ammetår. Samtidig vidste man, hvor barnet var og at det var under moderens beskyttelse hele tiden. Der har også været småbørn hele tiden, så moderen har været nødt til at indrette sin tilværelse med et lille barn hængende hos sig.

Nærhed og tryghed

I dag er det ikke nødvendighed, der gør, at man bærer sit barn meget, men mere et ønske om nærhed og at give sit barn tryghed. Nogle børn er mere tryghedssøgende end andre og vil have et større behov for at sidde hos sine forældre. Lytter man til sine børns behov, får man rolige og trygge børn. De lærer, at de kan stole på, at deres voksne prøver at forstå og opfylde deres behov. Dette udvikler en god selvtillid og en stor tillid til omgivelserne.

 Man har også opdaget, at indlæringen er bedre hos børn der får stor opmærksomhed og god kropskontakt. Både den mentale og den fysiske udvikling bliver stimuleret ved at bære sine børn.

Et bevidst valg

Forældre i dag er meget bevidste om, hvilke valg de træffer omkring deres børn. Derfor vinder det mere og mere frem, at folk stimulerer og er opmærksomme på børns behov. Bæreseler og slynger er begyndt at blive mere og mere almindelige i dagligdagen og det er et godt tegn på omsorgsfulde forældre, der har truffet et valg om, at tilgodese barnets behov for nærhed samtidig med at den voksne får bevægelsesfrihed.

Det, der startede af nødvendighed, har i vores del af verden, udviklet sig til et redskab, som vi kan bruge til at styrke samværet, nærheden og omsorgen til det dyrebareste vi har, nemlig vores børn.

Anne-Louise Bertelsen. al@mamaslife.dk

 
 

 

 

• Slynge-net.dk © 2005 •